Zala-Szala és a III. Virtusfesztivál Miháldon

2010.06.19.

Vukics Ferenc idén is hívta a barantásokat, a Magyarok Szövetsége helyi tagjait a nyári napforduló idejére Szalát tartani. A Szalával együtt a már hagyományos Virtusfesztivált is megrendezték, nagy sikerrel.

Péntek délután indultunk barátaimmal Miháldra. Siófok magasságában jártunk, mikor észrevettük az egyre sűrűsödő fekete felhőket a Balaton északi partján. Mire Balatonfenyves magasságába értünk, már teljesen fekete volt az ég alja. A Nap utolsó sugaraival gyönyörűt mutatott - kettős szivárvány jelent meg elöttünk. Ekkor már tudtuk, hogy áldás fogja kísérni az ünnepet, a jó szívvel találkozó embereket. Mikor megérkeztünk és kerestük helyünket, fejünk felett 9 vadliba repült át, hangos köszöntéssel....(Boldogasszonyunk madarai ők is). A női minőséget végig éreztük az egész rendezvény alatt. Csendes, nyugodt idő volt végig - eső, szél, vihar nélkül.... Vasárnap hajnalban vége lett az ünnepnek, az emberek lassan hazatértek, és utána egy csendes eső kezdődött, ami addig tartott, amíg elhatároztuk, hogy már ideje csomagolni....

Sok-sok élménnyel gazdagodott, ki eljött Miháldra. A barantások megmutatták erejüket, ügyességüket, összetartásukat. Mi is megmutattuk, mit tudunk -- sok embert segítettünk a gyógyító hajlékban.

Nagyon szép nap volt - köszönjük, hogy itt lehettünk.

Kelj fel, kérlek!

 

Megdeglett?

Csatára sorakozva

Csak egy legény maradt lábon

Pihentető falatozás

 

Finom pörköltet főztek új barátaink

Tisztelgés a nézőknek

Óvjuk gyermekeinket

 

Birkózás lovakon

Zala-Szala programja

Ez történt egész nap

 
Vissza a Képkiállítás-lapra