Vendégségben Karaulnál

Tatárvár 2007.11.22.

Barátainkkal egy megtisztelő meghívásnak tettünk eleget - Karaulhoz, a somogyi táltoshoz mentünk.

Megnézhettük a sok-sok emléket a "múzeum" szobában. Karaul többször is mondta, hogy nyugodtan fényképezzünk... Először nem akartam, aztán végülis kötélnek álltam. Bekapcsoltam a gépet, elindult a szokásos folyamat - az objektív még helyzetbe állt, majd több másodperc múlva kiírás - az akkumulátor kimerült. Ekkor a gép kikapcsolta önmagát, és utána már nem volt hajlandó semmit tenni.
Az akkumulátorokat előző este feltöltöttem......

A szellemvilág nem akarta, hogy a felszínnel foglalkozzam, jól éreztem, hogy szükségtelen a fotózás.

Poén: amikor hazaértünk, elővettem a fényképezőgépet és 58 alkalommal tudtam be- és kikapcsolni, mielőtt valóban kimerült a telep.

KARAUL

(ezt a kis cikket a neten találtam még jó régen)

Koppány nembéli Karaul Horváth fia János György, őrző tokmak karaul táltos ősi magyar szertartás szerint üdvözli a Napot a táltos koronával. Ugyanúgy teszi, mint több ezer évvel ezelőtt élt magyar ősei.
A birtokán kialakított egy SZER-helyet. Ezen a helyen mindennek jelentősége van. A négy nyírfa például a négy égtájat jelöli. Ha valaki megfogja őket, érezheti a föld és a nap energiáját, mondja a táltos.
Horváth János tíz éve költözött Tatárvárra, ősei földjére. Azelőtt Pesten élt, mindig is a magyarok ősei foglalkoztatták. Sok ősi magyar szertartást ismer.
A lélekharanggal a négy égtáj őrzőit szólítja.
5 éves korában választotta ki a dédanyja az őrző táltosi feladatra. Minden ismeretet átadott neki, amit ő is a nagyapjától tanult, az pedig szintén az őseitől. Így öröklődött nemzedékről nemzedékre a tudás. Horváth János a 43. táltos a családban.

Elmondta:
- Enyém az ősi napkereszténységnek a tudása, az ősi rovásunknak az ismerete, tudom hogyan lettek az őseink napkeresztények, milyen régtől fogva, hány ága van az ősi fajtánknak. Ha a táltos nem jó úton jár, akkor a nemzet dolgai elvesznek.
Horváth János nem az egyetlen táltos Magyarországon. Sokan vannak: őrzők, gyógyítók, mindegyiküknek más a feladata.

Vissza a Képkiállítás-lapra